Etiket Sonuçları: eTwinning

May

Halihazırda "eTwinning School" unvanına sahip okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılında da eTwinning school etiketiyle ödüllendirilmiştir.

Şehit Fatih Seven Ortaokulu olarak eTwinning School başvurumuzu yaptık.Şehit Fatih Seven Ortaokulu olarak öğretmenlerimiz devam eden ve  yeni eTwinning projelerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Okulların çevirim içi güvenliğini sağlamak ve destek olmak amacıyla kurulmuş olan eSafety etiketinde okulumuz Bronz etiketi almaya hak kazandı.

Okulumuzda son hafta öğrencilerimizle birlikte eGüvenlik konusu üzerinde durduk ve öğrencilerimiz eGüvenliğin önemiyle ilgili bir pano hazırladılar.

Farklı ülkelerden ortakların yer aldığı,ulusalararası yeni eTwinning projemiz Titan Republic'e hazırlık çalışmalarımız başladı.Projemize katılacak öğretmen ve öğrencilerimiz belirlendi.

2 sene önce eTwinning School olma heyecan ve mutluluğunu yaşayan okulumuz bu sene bitmiş olan 11 proje ve şimdilik yeni başlayacak olan 1 proje ve yapılacak olan projelerle yeni bir eTwinning School olmaya aday.Ekip çalışmalarına önem verilen okulumuzda eTwinning School olma hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor.

Okulumuz öğretmenlerinden okulumuzun son haftası,ara tatil öncesi,öğrencilerimize eGüvenlik,akran zorbalığı,siber zorbalık konularında seminer verildi.

Ulusal Destek Servisi tarafından düzenlenen 13. eTwinning Ulusal Konferansı'na proje kurucumuz katılım sağlamış olup, "My Name is Leader "projemiz Yenilik ve Girişimcilik özel ödülünü almaya hak kazandı.

Almanya'dan gelen öğretmen ve öğrencilerimizle Belediye Başkanımız Sayın Fatih Çalışkan'ı ziyaret ettik.

Almanya'da öğrencilerimizin son günü

Almanya Hareketliliğinde 4.gün

Almanya'da 3.gün de öğrencilerimiz dolu dolu geçirmeye devam ettiler.

Almanya hareketliliği 2.günde de öğrencilerimiz güzel deneyim ve anılar biriktirmeye devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Bölümünün hazırlamış olduğu proje kapsamında önceki senelerde eTwinning School olan ve eTwinning projelerinde aktif ve başarılı projeler sonucunda ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri almaya hak kazanan Dereköy Şehit Fatih Seven Ortaokulu'muz öğrenci ve öğretmen hareketliliği yapma hakkı kazandı.31 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında okulumuz Türkçe öğretmeni Habibe DOĞRUOĞLU ve 5 öğrencimiz Almanya'nın Rietberg ilçesindeki Gymnasium Nepomucenum okuluna hareketlilik düzenlediler.

Okulumuz ana sınıfı öğretmenimiz Nuray YAŞAR,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Zeynep ÖZER ve Türkçe öğretmenimiz Habibe DOĞRUOĞLU yaptıkları eTwinning projeleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ödül töreninde ulusal kalite etiketi almaya hak kazandı.

7 ülke 22 okulun yer aldığı "My Name Is Leader(Benim Adım Lider)" eTwinning projemizde okulumuzun tanıtım videosunu çektik.Öğrencilerimizin liderlik becerileri şimdiden ortaya çıkmaya başladı.

Ara

Proje kapsamında  her ay ana tema belirlenip onun çerçevesinde kazanıma uygun olarak ve öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak ortak kararla film belirlendi.Projeye dahil olan öğrencilerimiz, aileleriyle birlikte aralık ayı için seçilen Yerdeki Yıldızlar(Her Çocuk Özeldir) filmini izlediler.

Okulumuz 8.sınıftan üç öğrencimizin Türkçe öğretmenimiz Habibe DOĞRUOĞLU rehberliğinde katıldığı, ortak olduğumuz My Name ıs Leader(Benim Adım Lider) projemiz kasım ayında başladı.

7 ülke(Türkiye,Azerbaycan,Portekiz,Romanya,Sırbistan,Ukrayna,Ürdün), 22 okul ve 100'den fazla öğrencinin katılımıyla hız kesmeden projemiz başladı ve devam ediyor.

Ekm

Türkçe öğretmenimiz Habibe DOĞRUOĞLU tarafından başarılı bir şekilde yürütülen "Şiirler Sesimizde Ruh Bulacak(Poems will find soul in our voice)" eTwinning projemiz ulusal kalite etiketi kazanmaya hak kazandı.

Eyl

Dereköy İlk ve Ortaokulu olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il çapında düzenlenen programda il Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan BAŞYİĞİT tarafından eTwinning School belgemiz verildi ve ulusal kalite etiketimizi aldık.

2 eTwinning projemiz 2 ulusal kalite etiketi almaya hak kazanmıştır.

May

Okulumuz ve Sofular Ortaokulu kurucu ortaklığında kasım ayından itibaren yürütmüş olduğumuz Şiirler Sesimizde Ruh Bulacak eTwinning projemizde sona geldik.Her aya bir şairi tanımanın yanında bir sürü etkinliklerin yer aldığı projemizi final ürünü  "Şiir Dinletisi" ile taçlandırdık.

Poetry Save the World (Dünyayı Şiir Kurtaracak)  eTwinning projemizde dördüncü kez şairle buluşma gerçekleştirdik. Bu sefer İspanyol komedyen ve  şair Victoria Ash ile buluştuk ve şair Victoria Ash bize şiir yolculuğunu anlattı.