My Name Is Leader eTwinning Projemiz

Okulumuz 8.sınıftan üç öğrencimizin Türkçe öğretmenimiz Habibe DOĞRUOĞLU rehberliğinde katıldığı, ortak olduğumuz My Name ıs Leader(Benim Adım Lider) projemiz kasım ayında başladı.

7 ülke(Türkiye,Azerbaycan,Portekiz,Romanya,Sırbistan,Ukrayna,Ürdün), 22 okul ve 100'den fazla öğrencinin katılımıyla hız kesmeden projemiz başladı ve devam ediyor.

Kasım ayında öğretmen tanışma webinarları yanında proje görev dağılımı webinarları gerçekleştirildi. Proje demokratik kararlarla şekillendikten sonra proje açılış webinarı için davetiyeler hazırlandı. Kurucu ve ortaklarında yer aldığı 50'ye yakın katılımcıyla birlikte projenin tanıtımı, açılış webinarı gerçekleştirildi.Kasım ayı içerisinde yapılması gereken tüm etkinlikler yapıldı.

Proje rehber öğretmeni Habibe DOĞRUOĞLU, "Bu proje öğrencilere 21.yüzyıl becerilerini öğretmeyi hedefliyor. Projede öğrencilere ana tema olarak yönetim becerileri öğretilecek. Proje sürecinde öğrenciler; problem çözmeyi, empati kurmayı, etkili iletişim kurmayı, planlamayı, sorumluluk almayı, motive etmeyi, karar vermeyi ve iş birliği yapmayı öğrenecekler. Öğrencilerimiz; aile, okul, spor, medya, mahkeme salonları, kendi şirket ve kendi ülkelerini nasıl yöneteceklerini dava çalışmaları yoluyla öğrenecekler. Etkinlikler okul müfredatında yer alacak. Okul dışında öğrenciler araştırma yapacak. Kültürlerarası etkileşimle bilgi alışverişi sağlayıp kendilerine özgüvenleri ve liderlik becerileri daha da artacak." dedi.

Okul Müdürü Ali Osman KILIÇ, "My Name Is Leader(Benim Adım Lider) ismi kulağa hoş geliyor. Öğrencilerimizin iyi bir lider olması ve liderlik becerilerinin gelişmesine katkısının olacak olması bile bizleri heyecanlandırıyor. Kültürlerarası etkileşimle kültür aktarımı gerçekleşeceği muhakkak. İçerik hakkında genel hatlarıyla bilgi sahibiyim ama ilerleyen aşamalarda ne gibi etkinliklere yer verilecek merakla bekliyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenimiz başta olmak üzere tüm proje ekibine başarılar dilerim." dedi.

28-11-202128-11-202128-11-202128-11-202128-11-202128-11-202128-11-202128-11-2021

29-11-2021

Yayın: 28.11.2021 - Güncelleme: 15.12.2021 17:44 - Görüntülenme: 305