Etiket Sonuçları: dereköy ilk ve ortaokulu

İlçede görev yapan rehber öğretmenlerimizden Demet BOZKURT ve Didar ERŞAHİN; Yeşilay bünyesinde Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında  sağlıklı yaşam,teknoloji bağımlılığı ve tütün bağımlılığı konularında ana sınıfı,ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize seminer verdi.

15 Temmuz Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzun öğretmeni Habibe DOĞRUOĞLU rehberliğinde dijital platformda 15 Temmuz  Çocuk Dergisi çıkarttık.

Ekm

Yüz yüze eğitimin başlaması itibariyle taşımalı gelen öğrencilerimizin daha güvenli ve pandemiden dolayı sağlıkla okula devam etmeleri için okul idaremiz ve öğretmenlerimizin düzenli yaptıkları denetimlerin  yanında Jandarma ekipleri tarafından da servislerin denetimi gerçekleştirildi.

Ekm

Özel eğitim öğrencimiz Ertuğrul Durmaz  Özel Eğitim öğretmenimiz Fatma Geçmez'le birlikte şarkılar söylüyor.Öğrencimizin ağzından kelimeler dökülmesi bir de üzerine kısa da olsa şarkı seslendirmesi öğretmenimiz Fatma Geçmez'in anne sevgisiyle dolu azminin sonucu muhakkak.

Ekm

Türkçe öğretmenimiz Habibe DOĞRUOĞLU tarafından başarılı bir şekilde yürütülen "Şiirler Sesimizde Ruh Bulacak(Poems will find soul in our voice)" eTwinning projemiz ulusal kalite etiketi kazanmaya hak kazandı.

Ekm

Okulumuz öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında hayvan sevgisi oluşturmak ve bilinçlenmeyi sağlamak adına "Minik Dostumla Aynı Karedeyiz" diyerek evlerinde besledikleri, her gün sevgi dolu yüreklerindeki sevgiyle sarıp sarmaladıkları, oyunlar oynadıkları minik dostlarıyla fotoğraf çekildiler.

Eyl

Okulumuzda kitap okuyan çocuk hayatta her zaman fark yaratır bilinciyle öğrencilerimize kitap okumayı sevdirme,kitaplarla öğrencilerimizi buluşturma adına bu sefer öğrencilerimize kitap okuma kampı düzenledik.

Eyl

Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT,İl Şube Müdürümüz Sayın Mustafa TOPUZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlhan CEBECİ  okulumuza ziyarette bulundular.

Eyl

Mazimizin,benliğimizin ve kültürel değerlerimizin ortak hazinesi dilimizdir.Türk dili,Türk milletinin kalbidir; beynidir.Türk dil Bayramımız kutlu olsun...

Eyl

Okulumuza yeni başlayan, uyum sürecini hızla atlatıp okuma yazma öğrenmeye başlayan mini mini birlerimiz Sınıf öğretmenleri Nuray Akar rehberliğinde öğrendikleri harflerden oluşturdukları kelimelerle ağaçlarını renklendiriyor.

Eyl

2021-2022 eğitim öğretim dönemi başladığı günden itibaren okulumuzu düzenli olarak her hafta okulun ortak kullanım alanlarının tamamını, sınıfların tamamını okul personelimiz titizlikle dezenfekte ediyor.

Eyl

Hisarcık Kaymakamımız Sayın Didem Dinç Özay tarafından ulusal kalite etiketi ve eTwinning School belgesi almaya hak kazanan okulumuz Okul Müdürü Ali Osman KILIÇ,Türkçe Öğretmenimiz Habibe DOĞRUOĞLU'nu ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlhan CEBECİ'yi makamında ağırladı.

Eyl

Dereköy İlk ve Ortaokulu olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il çapında düzenlenen programda il Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan BAŞYİĞİT tarafından eTwinning School belgemiz verildi ve ulusal kalite etiketimizi aldık.

Eyl

2021-2022 eğitim öğretim yılı açılış ve İlköğretim Haftasını okulumuzda coşku ve heyecanla kutladık.

Eyl

İlköğretim Haftası kapsamında yaptığımız programda Anadolu Masalları çerçevesinde bize öğüt veren, bizi masalların büyülü dünyasına götüren bir masalımızı öğrencilerimizle buluşturduk.

Eyl

Bugün Dereköy İlk ve Ortaokulu olarak öğrencilerimizle birlikte köyün rüzgara kendini bıraktığı yerde uçurtma şenliği gerçekleştirdik. Rengarenk uçurtmalarımız öğrencilerimizin mutluluğu eşliğinde gökyüzünü süsledi.

2 eTwinning projemiz 2 ulusal kalite etiketi almaya hak kazanmıştır.

Telafi eğitim kapsamında bugün etkinliğimize kitaplar eşlik etti. Okulumuzun doğayla iç içe yemyeşil bahçesinde hep birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.

21 Haziran 2 Temmuz telafi eğitim etkinliklerimiz hız kesmeden devam ediyor.Öğrencilerimizin arkadaşlarıyla birlikte oyunlar oynadığı,eğlendiği,öğrendiği,stresini attığı bol motive olduğu etkinliklerle; telafi eğitimiyle devam ediyoruz.

21 Haziran 2 Temmuz arasındaki telafi eğitim dönemi içinde öğrencilerimizin stres atması, doyasıya eğlenmesi, eğlenirken öğrenmesi için belirli günlerde etkinlikler yapıyoruz.

Kütahya Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen Türkiye'nin ilk "Gezici Motivasyon ve Eğitim Tırı" okulumuzdaki ilk ve ortaokul öğrencilerimizle buluştu.

Bayan öğretmenlerimiz bir araya gelip öğretmen arkadaşlarına "Babalar Günü" sürpriz kutlaması yaptılar.

17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında Okul Öncesi Öğretmenimiz Nuray YAŞAR, ilkokul öğrencilerimize; Türkçe Öğretmenimiz Habibe DOĞRUOĞLU ise ortaokul öğrencilerimize Anadolu Türk Kültürümüze ait "Bir Yaprak Düştü Dalından" masalını okulumuzun doğayla iç içe olan bahçesinde anlattılar.

Okulumuz ve Gaziantep Nizip Emine Rüştü Oral Ortaokulu kuruculuğunda gerçekleştirilen Değerlerimiz Geleceğimiz projesinin sonuna gelindi.  Ortak okullarla bir değerlendirme toplantısı; öncesinde de yaygınlaştırma çalışması için Ümraniye Mem'in hazırladığı programa katılarak projenin tanıtımı yapıldı.

Mart ayında 8 ortak okul ile başlayan projemiz her ay temel değerlerimizden birine yer veren etkinliklerle ilerledi. Final ürünü olarak da neler yapıldığının anlatıldığı bir dergi hazırlandı.

3/A Sınıfı öğrencileri Hayat Bilgisi dersinde işledikleri Ülkemize Katkı Sağlayan Kişiler konusunu somutlaştırarak sınıflarında canlandırma yaptılar.

Ara

Okulların çevirim içi güvenliğini sağlamak ve destek olmak amacıyla kurulmuş olan eSafety etiketinde okulumuz Bronz etiketi almaya hak kazandı.